Op 8 April 2017 heb ik de Chipcursus met succes afgerond en haar chipcertificaat behaald.  Vanaf heden ben ik dus een gekwalificeerd Chipper. 

LET OP! HET IS SINDS 1 APRIL 2013 VERPLICHT OM PUPS TE LATEN CHIPPEN VOORDAT ZIJ 7 WEKEN OUD ZIJN! KOOP DUS NOOIT EEN PUP DIE NIET GECHIPT IS! ER IS DAN EEN HELE GROTE KANS DAT DEZE PUPS ZIJN GEÏMPORTEERD UIT OOSTBLOK LANDEN!

 

Waarom moet ik mijn hond of ander huisdier laten chippen?

Jaarlijks lopen in Nederland honderden honden weg. Een groot deel van deze honden keert nooit meer terug naar zijn of haar huis. Deze honden komen vaak uiteindelijk terecht in asielen. Wanneer deze honden niet zijn uitgerust met een indentificatie-chip (transponder) wordt het terugvinden van hun huis bijna onmogelijk. Het is erg treurig maar in de realiteit wordt het asiel voor deze honden vaak hun definitieve nieuwe thuis. Ook proberen we op deze manier in Nederland de illegale hondenhandel tegen te gaan. Door iedere pup die geboren is (na 1 April 2013) te laten chippen en registreren kan je altijd nagaan waar de hond vandaan komt. Als de hond in Nederland is gechipt, zal het chipnummer ALTIJD  beginnen met de cijfer 528, zo kunt u altijd nagaan in welk land de pup is gechipt. 

 

Met een chip is uw hond altijd te herkennen

Als de hond gechipt is kan je een hond altijd herkennen. Iedere chip heeft namelijk een unieke indentificatie code die je dmv een chipreader kan aflezen. Nadat uw hond gechipt is wordt de hond definitief geregistreerd op uw naam. Het is niet mogelijk de chip te verwijderen in tegenstelling tot bijvoorbeeld een adreskokertje of penning. Met een chip zorg je er dus voor dat je huisdier weer eerder bij je terug is als deze bijvoorbeeld vermist is. Let ook op dat er bij een verhuizing de juiste adresgegevens worden doorgeven aan de organisatie waarbij de hond is geregistreerd.

  

U kunt uw hond ook bij Little Jewels laten chippen.

 De chip ook transponder genoemd zal proffesioneel aangebracht worden onder de linkerschouder,  hiervoor ben ik gekwalificeerd.

Uw hond wordt vakkundig gechipt met Nederlands entingsboekje, dit is bij de prijs inbegrepen. Voor meer informatie kunt u mailen of bellen.

Wilt u uw hond door Little Jewels laten chippen dan kunt u een afspraak maken door mailtje sturen via het contactformulier op de website of bellen. We zullen u dan snel beantwoorden.