Chippen van uw dier

 


Het chippen en registreren van uw huisdier is erg belangrijk. Het voorkomt veel problemen mocht uw dier weglopen of bijvoorbeeld gestolen worden. 

Chippen en registreren: verplicht voor honden!

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden ingevoerd. Elke hond die er vanaf die datum in Nederland bijkomt, moet een chip hebben en geregistreerd worden via een van de daarvoor aangewezen portalen.

Chip en registreer je dier

Ieder jaar weer raken veel dieren zoek nadat ze ontsnapt zijn. Gelukkig worden deze dieren ook vaak weer gevonden. Om ze weer snel terug te kunnen brengen bij hun baasje is het belangrijk dat deze dieren gechipt én geregistreerd zijn. Door een juiste registratie kan er rechtstreeks contact opgenomen worden met de eigenaar. Voor honden is de chip verplicht, maar voor katten niet. Helaas zijn veel katten nog niet gechipt. En maar weinig konijnenbezitters laten hun dier chippen, terwijl het prima mogelijk is.

 

u kunt uw huisdier laten chippen bij een dierenarts of een gecertificeerde chipper. 

Door het behalen van mijn chippercursus kan ik dit voor u doen. Ik sta tevens netjes geregistreerd in het chippersregister van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

 

Ik ben beschikbaar voor het chippen van:

- Honden

- Katten

- konijnen en andere knaagdieren

 

De kosten voor het chippen en registreren bedragen €16,50 wij rekenen geen consult zoals bij de dierenarts en zijn hierdoor een stuk voordeliger. Het chippen van een nestje pups/kittens kan tevens in overleg op locatie.

 

voor meer informatie kunt u contact opnemen via onderstaand formulier of even bellen.