Informatie over onze kennel

Little Jewels is een erkende kennel. Wij hebben inmiddels ruim 12 jaar ervaring met dit geweldige ras.

Door de jaren heen zijn wij steeds meer gaan leren en hebben wij ons gespecialiseerd in het geweldige Chihuahua ras. Zo werken wij inmiddels nu ook met o.a. DNA Testen en alle andere testen voor erfelijke ziekten.  Onze hondjes worden hier uitgebreid op onderzocht en streven er naar om zowel mooie als gezonde pups te fokken. Deze testen laten wij verrichten bij VHL Genetics en onze vaste dierenarts. Omdat wij inmiddels al zoveel jaren fokken, hebben wij onze meest gezonde lijnen geselecteerd om een zo gezond mogelijke Chihuahua te kunnen fokken. Zo weten wij precies welke ouderdieren er in de lijnen zitten en zijn al deze hondjes hier vaak nog aanwezig. Zo kunt u naast de ouders van uw nieuwe pup, zelfs de oma, opa en soms zelfs overgrootouders zien. Om onze bloedlijnen zuiver te houden, zoeken wij telkens mooie gezonde reutjes die onze eigen lijnen kunnen versterken. Omdat wij ook DNA onderzoek laten doen is er dus nooit sprake van inteelt.

 

Ook hebben wij alle benodigde papieren en zijn aangesloten bij de juiste organisaties.

- Honden- en Kattenbesluit

- Kamer van Koophandel (nummer: 71127453)

- Gezondheidsdienst voor Dieren, wij zijn in het bezit van een UBN nummer: 6369312.

Ook zijn wij gecontroleerd door de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) voor o.a. het welzijn van onze hondjes, behuizing, gezondheid etc. Wij volgen dus netjes alle regels die van toepassing zijn om gezonde hondjes te fokken.

 

Ook willen wij benadrukken dat wij niets te maken hebben met "kennels" zoals "Little One" (Welke bekend staan als broodfokkers en hondenhandel) Little Jewels heeft al sinds 2005 dezelfde naam en heeft niets te maken met deze "mensen".
Onze hondjes lopen lekker vrij rond op het terrein en natuurlijk in huis. Al onze pupjes worden in huis gesocialiseerd. Ook worden alle pups hier geboren, er wordt niets geïmporteerd uit Oostblok landen in tegenstelling tot veel andere grote kennels.